Klussen

K

Klussen is vaak iets waarvan wordt verwacht dat mannen dit beter kunnen dan vrouwen. Echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn, dit lijkt zo doordat mannen het vaak leuker vinden om te klussen en het daardoor meer beoefenen dan vrouwen. Er zijn veel mannen die niks lekkerder vinden dan een dagje klussen in huis. Het is natuurlijk erg handig als je zelf goed kan klussen en voor bepaalde klussen in huis niet een bedrijf hoeft in te huren wat jou natuurlijk weer veel geld zou schelen.

 

Klusbedrijf

Er zijn veel ondernemers die een eigen klusbedrijf opstartten, vaak begint net zoals bij andere ondernemers natuurlijk erg klein. Je merkt thuis dat je handig bent met klussen en dat je dit ook wel voor andere mensen zou willen doen. Vaak begint dit met klussen bij familie en vrienden. Het is belangrijk dat je uiteindelijk een naam opbouwt in je omgeving. Eenmaal een goede naam dan wordt je als klusbedrijf vaker ingezet en bestaat de kans dat je zoveel klussen krijgt dat het tijd wordt om personeel aan te nemen en je echt een bedrijf aan het worden bent.

Materiaal

Wanneer je niet ondernemend bent en je geen eigen klusbedrijf wilt opstarten maar gewoon wilt klussen thuis of bij je vrienden en familie dan is natuurlijk handig dat je het juiste materiaal in huis haalt. Bij bijvoorbeeld het leggen van tegels voor vloeren en wanden bestaan er een aantal problemen die zich vaak voordoen. Dit probleem is dat er hoogteverschillen ontstaan tussen de tegels wat natuurlijk onhandig maar ook niet mooi is. Een oplossing hiervoor is door te werken met rubi levelling. Hiermee maak je het gemakkelijk om de eventuele hoogteverschillen te voorkomen en hoef je straks niet alles opnieuw te doen of alsnog een klusbedrijf in te huren om het op te lossen.